Taksicilerin 'Suriye' rahatsızlığı
Hatay'dan Suriye'ye taksi ile yolcu taşımacılığı yapan firmalar, Suriyeli meslektaşlarının haksız bir rekabet ortamı yaşattığını bu nedenle kendilerinin...
Hatay'dan Suriye'ye taksi ile yolcu taşımacılığı yapan firmalar, Suriyeli meslektaşlarının haksız bir rekabet ortamı yaşattığını bu nedenle kendilerinin vergilerini dahi ödeyemez duruma geldiklerini söyledi.
Suriye'nin Lazkiye kentine Antakya'dan yolcu taşımacılığı yapan Akkuyular firması sahibi Tahsin Yoğun, Suriye ile vizelerin kaldırılması ile birlikte işlerinin daha iyi olacağını düşündüklerini ancak tam tersi bir durumun yaşandığını söyledi.
Yoğun, vize muafiyetinin tamamen Suriyeli meslektaşlarının işine yaradığını, kendilerinin de mağduru durumda kaldıklarını belirtti.
Kendilerinin kurallara uygun bir şekilde yolcu taşıdıklarını söyleyen Yoğun buna rağmen Suriyeli şoförlerin Hatay'dan denetimsiz ve kuralsız olarak istediği yerden yolcu alabildiğini, fiyatlarda büyük miktarlarda indirim yaptığını, bu şekilde de haksız rekabet ortamı yaşattıklarını iddia etti.
Gümrük kapısından geçişlerde mesai saatleri dışında ve hafta sonlarında araç başına alınan 16 dolar uygulamasının bir yıldan bu yana kaldırıldığını da hatırlatan Yoğun, Suriye'nin uygulamayı Türkiye'den esinlenerek yürürlüğe koymasına rağmen halen sınır kapılarında 16 doların alındığını da iddiaları arasına ekledi.
Gümrük kapılarından sadece Türk şoförlerden mesai saati ücreti alındığını, Suriyeli meslektaşlarının uygulama dışı tutulduğunu belirten Uygun, ayrıca her gün yolcu taşıyan 200'e yakın Suriyeli aracın Hatay'a giriş yaptığını belirtti.
Yoğun, Suriyeli şoförlerin denetimsiz bir şekilde ilimizde istediği yerden yolcu alabildiğini, herhangi bir belge, manifesto düzenlemediğini, bu nedenle yolcu ücretlerinde büyük oranlarda kırım yaparak kendilerini daha cazip hale getirdiklerini, bu durumun da ilimizdeki tüm firmaların işlerini sekteye uğrattığını vurguladı.
Diğer bir sorunlarının da kaçak yolcu taşımacılığı olduğunu belirten Yoğun, korsan taşımacılığın günümüzde epey arttığını, kendilerinin yasal olarak çalıştığını, hem Suriyeli meslektaşlarının yarattığı haksız kazanç hem de korsan taşımacılık nedeniyle işlerinin yok denecek kadar aşağıya indiğini, geçinemez, vergilerini ödeyemez hale geldiklerini ifade ederek yetkililerin bu sorunlarına yönelik mutlaka bir çözüm getirmesinin önemine dikkat çekti.
Sıkıntılarını Ulaştırma Bakanlığı'na iletmelerine rağmen bugüne kadar çözüm yönünde bir gelişme görmediklerini belirten Yoğun, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in bu sıkıntılarına yönelik çözüm getirebileceğine olan inançlarını dile getirdi.
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.