Tekneparklar hayata geçiyor

Tekneparklar hayata geçiyor

Toplam 388 yat kapasiteli tekneparklardan ikisi Cuma günü Tarabya ve İstinye’de hayata geçiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İspark...

Toplam 388 yat kapasiteli tekneparklardan ikisi Cuma günü Tarabya ve İstinye’de hayata geçiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İspark tarafından, İstanbul koylarındaki deniz taşıtlarının düzensiz parklanmasına modern çözüm üretmek ve kayıt dışı ekonominin önüne geçmek amacıyla projelendirip, 8 Mart 2011’de ihale edilen yüzer iskeleler, Ekin Yapı tarafından inşa edildi. Yaklaşık 10 milyon liraya mal olan tekneparkların yapımında çevreye zarar vermeyecek teknolojiler kullanıldı.

İspark tarafından Anıtlar Kurulu’nun onayına sunulan proje, kurulun olumlu görüşü doğrultusunda, önce İBB Meclisi’nde, daha sonra da Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Boğaziçi Yüksek Koordinasyon Kurulu’nca onaylandı. İki koya ilişkin olarak Yıldız Teknik Üniversitesi’nden oşinografi raporları da alındı.

Kıyı şeridinde düzensiz parklanmaya son verecek olan tekneparklar sayesinde karada olduğu gibi bu noktalarda da vatandaşları rahatsız eden niteliksiz işletmecilik sonlandırılacak. Sahiller vatandaşların kullanımına açılıp, parklanmadan kaynaklanan kıyı kirliliğinin önüne geçilecek.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.