Türkiye’nin ilk Runflat lastik üreticisi Petlas oldu

Türkiye’nin ilk Runflat lastik üreticisi Petlas oldu

2013 yılında yüzde 40 büyüyen runflat lastik pazarına yönelik üretilen Petlas P-RFT lastikleri, sıfır hava basıncıyla lastik değişimi gerektirmeden...

2013 yılında yüzde 40 büyüyen runflat lastik pazarına yönelik üretilen Petlas P-RFT lastikleri, sıfır hava basıncıyla lastik değişimi gerektirmeden 200 km mesafeye kadar yol kat edebiliyor.

İlk lastiğini 1976 yılında üreten ve ilerleyen yıllarda kapasitesini giderek artıran Petlas’ın üretim faaliyetleri, 2005 yılından bu yana Türk sanayiinin köklü kuruluşlarından Abdulkadir Özcan A.Ş. bünyesinde sürdürmeye devam ediyor. Değişim rüzgarını hemen hissettiren Abdulkadir Özcan A.Ş., fabrikadan yönetim politikasına, Ar-Ge çalışmalarından insan kaynaklarına her alanda markayı daha da ilerletecek adımlar atıyor. 400 milyon doların üzerinde yatırımıyla Petlas markasının üretimini 10 kat artırarak aylık 1.000 tondan 10.000 tona ulaştıran ve istihdamını da 600’den 2.600’e çıkartan kuruluş, bugün artık 80 farklı desene sahip 1000 çeşit ebatta lastik üretimi gerçekleştiriyor.

1955 yılında ticaret hayatına başlayan Abdulkadir Özcan tarafından 1970 yılında kurulan Abdulkadir Özcan A.Ş.’nin Genel Müdürü Yahya Ertem, “Kurulduğumuz günden bu yana sürekli gelişimi ilke edinen şirketimiz, 2005 yılında Petlas’ı devralarak sadece kendisi için değil, Türk lastik sanayiinde de önemli bir dönemin başlamasını sağladı. Türkiye’nin dört bir yanında 2.000’e yakın uzman kadrosuyla sektör deneyimleri ve bilgi birikimini yeni teknolojiler ve yatırımlarla birleştirerek hızla büyümeye devam kuruluşumuz, üretimin yanı sıra bayi teşkilatlanmasıyla da örnek olacak seviyeye geldi. Türkiye’nin 9 bölgesinde bulunan dağıtım depolarımız, 1.000’e yakın satış noktamız ve mülkiyeti kendimize ait filomuzla ülkemizin en uzak noktalarına kadar ulaşabilen güçlü lojistik ağımız sayesinde satış ve pazarlama faaliyetlerimizi başarılı bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.

Abdulkadir Özcan A.Ş.’nin Petlas’ı yeniden yapılandırıp Türk sanayiinin Avrupa’daki örnek temsilcisi olmasını amaçladıklarını belirten Ertem, şunları ekledi: “Güvenlik, çevre bilinci ve ekonomi üçgeninde gelecek nesilleri hedefleyen teknolojik ürünler geliştirme vizyonumuzla kapasite ve istihdam artışının yanı sıra Ar-Ge konusunda da gücümüzü ortaya koyuyoruz. Petlas olarak lastik pazarında yükselen trende sahip runflat lastiklerinin ilk kez Türkiye’de üretilmesini sağladık. Performans ve güvenlik odaklı yeni nesil araçların olmazsa olmazı haline gelmeye başlayan runflat lastikleri, tamamı Türk mühendislerden oluşan Ar-Ge departmanımızın emeği ve fabrikamızın değerli çalışanlarının alın teriyle pazara sunduk.”

Petlas P-RFT

Yıllık yaklaşık 20 milyon adet lastiğin satıldığı Türkiye pazarında yüzde 1’lik paya sahip olan runflat lastik pazarı ülkemizde hızla gelişiyor ve sadece 2013 yılında yüzde 40’lık bir büyüme kaydetti. Bu doğrultuda Petlas’ın bugün üzerinde çalışmayı sürdürdüğü 100’ün üzerindeki Ar-Ge ve ürün geliştirme projelerinin en önemlilerinden olan Petlas P-RFT ürün grubu, 2 yıllık bir çalışmanın sonucunda nihai tüketici ve OEM pazarının kullanımına sunuldu.

Petlas P-RFT, farklı runflat teknolojileri içerisinden en güvenilir, verimli, fiyat-fayda dengesini en iyi sağlayan “takviye edilmiş kendinden destekli yanak” prensibini kullanıyor. Lastiğin yanak kısmının yol ile jant arasında sıkışmasını ve hava kaybı durumunda jantın içine doğru girmesini önleyen bu teknoloji ile Petlas P-RFT, yol koşulları ve araç ağırlığına bağlı olarak, otomobilin maksimum 80 km/s hız ile yoluna 150-200 km devam etmesine olanak veriyor.

Standard jantlarla uyumlu ve UNECE standartlarını karşılıyor

Standart jantlarla uyumlu olan Petlas P-RFT sayesinde lastik patladığında bile sürüşe devam edilebiliyor ve gidilecek yere veya lastik tamircisine, lastik değiştirilmeden ulaşabiliyor. Basit şekilde monte edilebilen Petlas P-RFT ile stepne lastik ihtiyacı ortadan kalkarken ayrıca yer, ağırlık ve yakıttan tasarruf sağlanıyor.

Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) tarafından belirlenen Regülasyon No.30 test kriterlerini karşılayan Petlas P-RFT, 80 km/s’lik hızla sıfır lastik hava basıncında 1 saat boyunca koşabiliyor ve bu süre sonunda bütünselliğini bozmuyor. En güncel gereksinimlere göre asimetrik desen teknolojisiyle birleştirilerek tasarlanan Petlas P-RFT, patlama sırasında profil şekillerini koruduğu için standart lastiklere göre janta çok daha iyi tutunuyor. Bu özellik, lastiğin janttan ayrılmasını zorlaştırdığından, kullanıcıya ekstra güvenlik sunuyor. Avrupa Birliği Lastik Standardı Etiketi sınıflandırmasında rakipleriyle aynı yakıt tasarrufu sınıfına dahil olan Petlas P-RFT, ıslak yol tutuşunda bir üst sınıfa yer almayı başardı.

Runflat pazarında en çok tercih edilen ölçüler 205/55 R16, 225/55 R17 ve 245/45 R18 iken 205/60 R16 ve 225/50 R17 ölçüleri ise runflat pazarında hızlı büyüyen ölçüler arasında yer alıyor. Runflat pazarına 345 TL+KDV’den başlayan tavsiye edilen perakende satış fiyatıyla 225/55 R17, 225/50 R17 ve 245/40 R19 ölçüleriyle giriş yapan Petlas, kısa bir süre içerisinde 255/35 R19, 255/50 R19 ve 255/50 R19 ölçülerini de satışa sunmuş olacak.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.