Uçan taksi, 3 yıl sonra yolcu taşımaya başlayacak

Uçan taksi, 3 yıl sonra yolcu taşımaya başlayacak

Alman girişimi Volocopter, 18 pervaneye sahip ve şehir içinde taksi hizmeti verebilecek yeni uçan taksisini tanıttı. Volocopter'in elektrikli hava taksileri 3 yıl içinde gökyüzünde olacak

Alman kuruluşu Volocopter, Çinli otomobil üreticisi Zhejang Geely Holding Group ile işbrliğine gittiğini duyurdu. 

Dünya’nın ilk hava taksisini üreten Alman girişimi Volocopter yeni hava aracını duyurdu. Girişimin yeni hava aracı siyah ve beyaz renklerinin muhteşem uyumuyla renklendirilmiş ve iki yolcunun yanında el bagajlarını da taşıyabilecek kapasiteye sahip.

Dünya’nın ilk ‘talep üzerine hava taksi hizmetini’ sunacağı umulan VoloCity, elektrikle çalışıyor. Dikey iniş ve kalkış yapabilen araç 18 pervaneye ve uçuş sırasında daha dengeli olabilemek için bir dengeliyiciye sahip.

Volocopter şirketi yeni araçlarının 110 km/h hızında uçabileceğini ve 35 kilometre menzile sahip olduğunu söylüyor. Menzil ilk bakışta düşük gibi gözüküyor, ancak Volocopter’in amacı insanları şehir içinde taşıma olduğundan bu menzil yeterli diyebiliriz.

VoloCity görünüşü ve özellikleri ile dikkat çekmeyi başarıyor, peki bu araç şehir içinde kullanım için güvenli mi? Cevabımız evet. Araç, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA)’nın oluşturduğu yerel güvenlik standartlarına uyuyor. Yani bu araç tamamen yasal bir şekilde şehir içerisinde yolcu taşıyabilecek.

florian_reuter_small.jpgVolocopter şirketinin CEO’su Florian Reuter, araç hakkında yayınlanan basın bülteninde şu sözleri aktardı:

“VoloCity, şehir içi havacılığın gereksinimlerini karşılamak için büyük bir titizlikle tasarlandı ve Temmuz 2019’da çıkan SC-VTOL’de (Special Condition for VTOL, EASA’nın oluşturduğu güvenlik standartları) yer alan tüm standartlara uyuyor.”

Şirket, ticari olarak hava taksi hizmetini başlatmak için altyapı inşa etmeye başlamayı planlıyor. Bu altyapı planlarının içerisinde araçların iniş-kalkış yapabilecekleri noktalar da bulunuyor. Ayrıca şirket VoloCity için önümüzdeki aylarda Singapur’da halka açık bir gösteri uçuşu yapacak.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.