Volvo Trucks’ın Yeni Aero Serisi, tam not aldı

Volvo Trucks’ın Yeni Aero Serisi, tam not aldı

Volvo Trucks Aero Serisi’nin tüm dünyadan ve Türkiye’den basın mensuplarının katılımıyla, Yunanistan’da gerçekleştirilen test sürüşünde, geliştirilmiş aerodinamik teknolojiler ile sağlanan düşük yakıt tüketimi, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Volvo Trucks’ın Yeni Aero Serisi, Yunanistan-Selanik yakınlarında yaklaşık 350 km’lik bir rotada, tüm dünyadan ve Türkiye’den basın mensuplarının katılımıyla test edildi. 600, 700 ve 780 beygirlik 3 farklı motor tipine sahip Aero Serisi’nin özelliklerini test eden katılımcılar, 4 farklı modeli deneyimleme şansını buldular.

Organizasyonun ev sahipliğini üstlenen Volvo Trucks Test Müdürü Tobias Bergman, Ürün Tanıtım Müdürü Mathias Ahlberg ve Güç Aktarma Organları Ürün Yönetimi Müdürü Peter Franzen tarafından aktarılan bilgilendirmelerin ardından test sürüşlerine çıkan basın mensuplarına; Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. Ticari Araçlar COO’su Kıvanç Kızılkaya ile Pazarlama ve Etkinlik Yöneticisi Sinem Eroğlu eşlik etti.

Aero Serisi ile yüzde 5 daha düşük yakıt tüketimi

Aerodinamik geliştirmelerin ağır vasıta pazarındaki rolünün altını çizen Volvo Trucks Test Müdürü Tobias Bergman, “Gelecekteki güç-aktarma teknolojilerinden bağımsız olarak, tüm araçları verimli hale getirmek, Volvo Trucks için çok önemli olacak” dedi.

Hava direncinin, üçte bir seviyesinde yakıt kaybına yol açtığını, elektrikli araçlarda ise bu oranın yarı yarıya değişkenlik gösterebildiğini belirten Volvo Trucks Ürün Tanıtım Müdürü Mathias Ahlberg ise; “Volvo FH Aero Serisi, şimdiye kadarki en yüksek yakıt verimliliğine sahip kamyonumuz. FH Aero Serisi, yüzde 5’e kadar daha fazla yakıt verimliliği sağlıyor” dedi.

volvo-trucks-04.jpgVolvo Trucks Güç Aktarma Organları Ürün Yönetimi Müdürü Peter Franzen ise; “FH Aero Serisi’nde 17 litrelik 3 farklı motor tipini sunuyoruz. 600, 700 ve 780 beygirlik güç seçeneklerindeki bu motorlarımızda, sırasıyla 3.000, 3.400 ve 3.800 Nm’lik tork değerlerine ulaşabiliyoruz” dedi.

Kıvanç Kızılkaya: “Haziran ayında Türkiye’de”

Test sürüşlerine katılan Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. Ticari Araçlar COO’su Kıvanç Kızılkaya, “Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. olarak haziran ayı sonunda, yeni modellerimizin ülkemize giriş yapmasını planlıyoruz. Ekim ayında ise, 780 beygirlik FH16 Aero modelimizin satışına, tüm dünya ile aynı anda başlamayı planlıyoruz. Aero Serisi ve Aero 16’ya ek olarak, üretimi devam eden FH Serisi’nin satışlarını da sürdüreceğiz. Aero Serisi, tamamen yenilenmiş, aerodinamik özellikleri ile geliştirilmiş, yeni bir seri. Tamamen farklı bir kabin, daha düşük yakıt tüketimi ve daha düşük emisyon değerleriyle öne çıkıyor.” dedi.

volvo-trucks-03.jpgHer açıdan çekici, her yönden güvenli

Premium ağır ticari araç pazarının önde gelen markalarından Volvo Trucks, yeni Aero Serisi’nde de tasarım, güvenlik ve konfor donanımlarını eksiksiz sunuyor. Öndeki Volvo Trucks logosu, ızgaranın alt bölümüne konumlandırılarak daha dikkat çekici bir etki bırakıyor. Yan dikiz aynalarının yerini alan kameralı geri görüş sistemi, daha geniş kapsamlı bir görüş açısı sunarken, kameraların konumlandırılması da kirlenmesinin önüne geçiyor. Mutlak bir görünebilirlik için L formunda tasarlanan karakteristik LED gündüz farları, verimlilik ve güvenliğe katkıda bulunuyor. Volvo Aero Serisi’nde Kamera Monitör Sistemi, Sürücü Yardımcı Asistanı, Akıllı Hız Asistanı, Yan Çarpışma Önleyici Sistemi, Kapı Açma Uyarısı, Acil Durum Freni, yolu analiz eden I-See ve Hız Sabitleme Sistemi ile eksiksiz bir güvenlik donanımı sunuluyor.

Daha geniş ve rahat kabin

Volvo FH Serisi’ne göre 24 santimetre daha yüksek bir kabin sunulan Volvo Aero Globetrotter XXL seçenekleri, 600 litreye varan daha fazla kabin içi yaşam alanıyla mutlak bir ferahlık sağlıyor. Bu avantaj sayesinde kabindeki alt yatak 25 cm daha geniş ve 13 cm daha uzun hale getirildi. Yola dinlenmiş olarak devam etmek isteyen şoförlerin beklentilerine göre oluşturulan yatak bölümüyle Volvo Aero Serisi, konforlu bir uyku deneyimi sunarak, sürüşe geçildiğinde güvenlikten ödün verilmemesine destek oluyor.

Kabinde 6 adet USB-C ara yüzü var. Gösterge panelinin yanında yer alan 2 adet USB-C, multimedya için kullanılabiliyor. Yenilenen direksiyon simidinin sağ tarafındaki düğmeler ve yeni yan ekran, kullanıcı ara yüzü ile hizalanarak daha ideal bir fonksiyonellik oluşturuyor.

volvo-trucks-aero-selanik-test-surusu.jpgYeni kamera monitör sistemi

Yeni Volvo Trucks Aero Serisi’nin, aerodinamiğe en fazla katkı sağlayan özelliklerinden biri; yeni kamera monitör sistemi oluyor. Bu sistem, daha net bir görüntü ve daha geniş görüş açıları sunuyor. Gece sürüşlerinde görüş, yan aynalara göre daha da artırılmış iken gündüz, ters ışıkta kullanıldığında da bir sorun yaşatmıyor. Kameralar, konumları gereği, kire ve lekeye karşı daha korunaklılar. Aero Serisi’nde manevra veya dönüş yapılırken kameralar da dönüyor. Bu da her zaman daha geniş açıların takip edilmesini sağlıyor. Dönüşler esnasında sürücü, sinyal kolunu kendine çektiğinde, kabinin ortasında konumlandırılmış bilgi ekranına, kör noktaların görüntüsü yansıtılıyor. Bu sayede kör noktalarda yer alan yayalar, motosikletliler veya bisikletliler rahatlıkla görülebiliyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.