Yeni gözde Ford Midilli

Yeni gözde Ford Midilli

9 yıldır Türkiye toplam otomotiv pazarı liderliğini sürdüren ve 2011 yılı satış rakamlarıyla 10’uncu yıl liderliğini de garantileyen Ford Otosan;...

9 yıldır Türkiye toplam otomotiv pazarı liderliğini sürdüren ve 2011 yılı satış rakamlarıyla 10’uncu yıl liderliğini de garantileyen Ford Otosan; çalıştığı 300 yerli, 200 yabancı tedarikçi ile 30 bin çeşit parça tedarik ediyor ve bu iş süreçlerini yürütürken lojistik sektöründe en fazla istihdam yaratan firma olma özelliğini taşıyor.

Araçlarını her sektöre uygun üretmeye başladıklarını ifade eden Ford Otosan Kamyon İş Birimi Pazarlama Müdür Yardımcısı Tufan Altuğ,  “Bunun en somut örneği de inşaat serisi araçlardır. Daha önceleri tek tip araçlarla çok yönlü yükler taşınıyordu, müşteri de maliyetler açısından ya da çok yönlü bir araç bulamadığından tercihini bu yönde kullanıyordu. Ama bundan sonraki dönemde Ford’un inşaat serisi araçları tamamen farklılaştı. Şimdi sektörün ihtiyacına göre şasi kalınlığını, mukavemetini, yerden yüksekliğini, motor gücünü ayarlayabiliyoruz. İnşaat serisi kendi içinde de farklılaştı. Mikser aracı, beton pompası aracı veya damper araç birbirinden farklı.  Aynı konfigurasyonda olsa da kendi içlerinde farklılıklar gösterecek ayrıntılar ekledik. Bundan böyle müşteri, ihtiyacı ne ise araç seçimini de ona göre yapacak. Müşteri artık daha bilinçli, çözümleri de buna göre tespit ediyor. Bunun ardından da sürücüleri ‘doğru kullanım’ eğitimine tabi tutuyoruz. Bunu da Ford Sürüş Akademisi aracılığıyla gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

İnşaat serisindeki yeniliklerden sonra da Midilli araçlarını geliştirdiklerini söyleyen Altuğ, “Kabin yapısı, şasi yapısı ve lastik ebatlarıyla pazara yenilikçi bir araç geliştirdik. Mevcut 18 x 38 çekicimizi de bu sektöre yönelik olarak farklılaştırdık. Daha volümlü yüklemeler için aracın yerden yüksekliği düşürüldü, tenteli taşımalar için uygun hale getirildi. Aracımızı özellikle doğu kapılarımızda komşu ülke taşımacılığı yapan firmalar tercih ediyor. Servis yapılanmamız da bu ülkelerde mevcut. Tenteli taşımacılık, dorsenin takıldığı 5. teker yüksekliği ile belirleniyor. Midilli aracımızın 5. teker yüksekliği 1.050 mm.  dolayısıyla müşteri ihtiyacı olan beklentiyi karşılıyoruz. Aracımıza büyük lojistik firmaları yoğun ilgi gösteriyor” açıklamasını yaptı.

ÜSTYAPICILARI ONURLANDIRACAKLAR

Ford’un, üst yapıcılara yönelik olarak bir ilki gerçekleştirdiğini vurgulayan Tufan Altuğ, bunu da şu sözlerle aktardı:  “Üstyapıcı değerlendirme sürecini başlattık. Bu kapsamda işbirliği faaliyetlerimizi daha da geliştireceğiz. Ford Otosan, yerli yan sanayiyi geliştirmeyi misyon edindi. Üstyapıcıları uluslararası standartlara ulaştırabilmek için kurum olarak gerekenleri yapacağız. Ocak ayında tüm üstyapıcıları davet edeceğimiz bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Burada, belli bir puanın üstüne çıkan üstyapıcılara plaket ve sertifika vereceğiz. Bu da ‘Ford Otosan onaylı üstyapıcı’dır sertifikası olacak.”

KREDİLENDİRMEYİ ‘DORSELİ’ YAPIYORLAR

Bankalarla yaptıkları özel anlaşmalarla üstyapıyı da kredilendirdiklerini belirten Altuğ, “Binek ve hafif ticari araç grubunun kredilendirilmesinde kasa konuşulmaz. Ama, çekici ve treyler ayrı ayrı büyük maliyet kalemleri. Bu nedenle üstyapılı kredilendirme büyük önem arz ediyor. 100 bin TL’ye 12 ay 0’la kredi veriyoruz. Kamyonda tek ruhsat çıkar, damperli kamyon gibi, müşteri çekiciyi alır, daha sonra üstyapıcıya gidip yerleştirildikten sonra ruhsatını çıkarır. Banka da, ruhsata rehin koyar. Ama çekici grubunda çekici ile dorsenin ruhsatı ayrı. Bu da iki ayrı ruhsat demek. Biz, farklı olarak dorse imalatçılarıyla bankaları buluşturduk, böylece dorseli kredilendirmeyi gerçekleştirdik” açıklamasını yaptı.

 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.