Freni patlayan TIR katliam yaptı: Mardin'de 19 ölü, çok sayıda yaralı var

Freni patlayan TIR katliam yaptı: Mardin'de 19 ölü, çok sayıda yaralı var

Mardin'in Derik ilçesinde freni boşalan gübre yüklü TIR'ın 2 araca çarparak devrildiği kazanın ardından, yaralılara müdahale eden kalabalığın arasına bir süre sonra gübre yüklü başka bir TIR daldı. Kazada 19 kişi yaşamını yitirdi, 26 kişi de yaralandı.

Gaziantep’teki kazanın bir benzeri akşam saatlerinde Mardin’in Derik ilçesinde meydana geldi. Kaza saat 17.00 sıralarında Derik ilçesi Bahçelievler Mahallesinde bulunan bir akaryakıt istasyonun yanında oldu.

Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen gübre yüklü bir TIR, freni boşalınca 2 araca çarptıktan sonra devrildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Çevredeki vatandaşlar da kaza yerinde toplanarak ekiplerin çalışmasını takip etti.

TIR KALABALIĞIN ARASINA DALDI

Kazayla ilgili görevliler çalışmalarını sürdürürken saat 17.45 sıralarında ise sürücüsünün ismi öğrenilemeyen gübre yüklü bir başka TIR, hızla kalabalığın arasına daldı. Kaza yerinde bulunanlar panik ve korku içinde kaçışmaya çalışırken, TIR bir apartmana çarparak durabildi. Kaza yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde aralarında çocukların da olduğu 19 kişi yaşamını yitirdi. 26 kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri de otopsi için morga götürüldü.

Öte yandan kaza anı ve sonrası güvenlik kameraları ve cep telefonu kameralarına yansıdı. Kamera görüntülerinde kaza yerinde bulunan görevlilerle birlikte vatandaşların, hızla gelen TIR’ı görünce kaçıştıkları görüldü.

ERDOĞAN’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazayla ilgili sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaştı.

Erdoğan, “Gaziantep'in ardından Mardin'in Derik ilçesinden de maalesef elim bir kaza haberi aldık. Ciğerimizi yakan kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bir kez daha başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

mardin-kaza2.jpg

GAZİANTEP’TE 15 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Gaziantep'te bir kazaya müdahale etmeye gelen ambulans, itfaiye ve İHA'nın canlı yayın aracına otobüs çarpmıştı.

Feci kazada aralarında 3 sağlık görevlisi, 3 itfaiyeci, 2 gazetecinin bulunduğu 15 kişi hayatını kaybetmiş, 31 kişi yaralanmıştı.

mardin-kaza4.jpgSÖZCÜ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.