Selçuk Onur
1 yerli, 3 yabancı
Bu yazımızda getirdikleri inovatif yenilikler ve başarılı çalışmalarıyla öne çıkan 4 kuruluşumuzu taşıyacağız köşemize…
İşte onlar:
TIRSAN 60 YILLIK SORUNU ÇÖZDÜ
Türkiye’nin ilk ve tek treyler Ar-Ge merkezinin sahibi TIRSAN, yurt dışındaki yatırımlarıyla da öne çıkıyor. Firma, 2002 yılında Almanya’nın yaklaşık 130 yıllık markası olan Kässbohrer’in tanker ve silo bölümünü bünyesine katmıştı. İşte o Kässbohrer’in geliştirdiği Yüksek Güvenlikli Bitüm Tankeri, Alman Ticari Araç Üreticileri Birliği (VDA) işbirliği ile Avrupa’nın 13 ülkesinin önde gelen 14 ticari araç dergisi tarafından düzenlenen Trailer Innovation 2017’de ödüle değer bulundu. Kässbohrer’in geliştirdiği bu araç, 160 derecenin üzerindeki zift taşımacılığında 60 yıldır çözülemeyen güvenlik sorununu da böylece aşmış oldu. Bir Türk kuruluşunun Avrupa çapında getirdiği bu inovatif başarıdan gururlanıyor, TIRSAN’ı kutluyorum.
MERCEDES’TEN KIRMIZI BEYAZ HAMLELER
Daimler kuruluşu Mercedes-Benz Türk’te sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Anlaşılan Almanya’da sürekli sıcak gündemde kalan Türkler’in entegrasyon sorunu, ülkemizde Almanlar açısından çözülmüş gözüküyor. Daimler, geçtiğimiz günlerde aldığı bir kararla ilk kez bir Türk yöneticiyi milyar Euro’larla ifade edilen bir büyüklüğü idare etmek üzere en tepeye atadı. Süer Sülün’ün, Britta Seeger’in yerine Mercedes -Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı olmasının ardından ikinci hamle de Hoşdere’deki otobüs fabrikasında yaşandı. Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası Üretim Direktörlüğü görevine Dr. Martin Walz’in yerine 1 Ocak 2017’den itibaren Bülent Acicbe gelecek. İki değerli yöneticiyi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.
SCANIA “SÜRÜCÜ LİGİ” KURUYOR
Yaklaşık 2 milyar Euro harcayarak, sürücüye konfor; kullanıcıya bereket olarak geri dönecek hamlelerle geleceğin yeni nesil araçlarını üreten Scania, Türkiye’de de Doğuş Otomotiv distribütörlüğünde önemli hamlelere hazırlanıyor. Bu yeniliklerin arkasında ise yine Doğuş Oto bünyesindeki Volkswagen’den transfer edilen Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Adnan Yücel var. Yücel, bir tür “oyunsallaştırma” diye özetlediği uygulamayla Türkiye genelinde ve değişik segmentlerde bir sürücü ligi oluşturacaklarını açıkladı. Genel uygulama, istenirse filolar özelinde de tatbik edilebilecek. Bu da, aracın doğru kullanımının artacağından yola çıkarak filolara önemli yakıt tasarrufu olarak geri dönecek. Adnan Yücel’in bir diğer projesiyse “Scania’m sapasağlam” onun da ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.
KRONE, TREYLER KİRALAMA İŞİNE GİRİYOR
Krone ve Mercedes, ilk kez Hannover’deki ticari araçlar fuarında açıkladıkları bir işbirliği çalışmasıyla kullanıcılarını minimum bir maliyetle yüzde 5 yakıt tasarrufu ve daha az emisyon salınan bir sisteme kavuşturacaklar. Daha da önemlisi kullanıcı, yapılan bu yatırımın karşılığını yıllarca bekleyerek değil, 1.5 yılda geri alabilecek. Krone, bu yeniliğin yanı sıra, Türkiye’de farklı bir hizmeti de geliştirmeyi amaçlıyor. 6 yıl önce global olarak başlattıkları uzun dönemli treyler kiralama artık Türkiye’de de yapılacak. Firma, bu işin startını da Grupaj Lojistik’e 4 yıllığına kiraladığı 50 araç ile verdi. Genel Müdür Semih Pala, Türkiye’de bu alanda bir boşluk olduğunu düşündüklerini, kiralama için bir ekip oluşturduklarını ve bu ekibin hem ekspertiz raporlarını çıkaracağını, hem de kiralama hizmetini vereceğini söyledi. Firmanın gündeminde Türkiye’de henüz üretimi yapılmayan swapbody kiralama da var. Özlemle bekleyenlere duyurulur.
Saygılarımla.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.