Airbus mühendisleri birleştiriyor

Airbus mühendisleri birleştiriyor

Uçak üreticisi Airbus ve Küresel Mühendislik Dekanları Konseyi (GEDC), ikinci kez düzenlenen "Çeşitlilik Ödülleri" adaylarını açıkladı. Bu organizasyonun...

Uçak üreticisi Airbus ve Küresel Mühendislik Dekanları Konseyi (GEDC), ikinci kez düzenlenen "Çeşitlilik Ödülleri" adaylarını açıkladı. Bu organizasyonun amacı, mühendislik okulları ve üniversitelere daha fazla çeşitlilik* getirerek proaktif bireyleri ortaya çıkarmak ve bununla birlikte mühendislik alanında çalışan ve başarılı olan gençleri, girişimlerinden dolayı ödüllendirmek. Bu ödül, mühendislik eğitimi için önde gelen uluslararası kuruluş GEDC ile işbirliği içinde Airbus tarafından geliştirildi ve finanse edildi.

Bu etkinliğin uzun vadeli amacı, mühendislerin küresel topluluk arasında çeşitliliğini artırmak; ve böylece mühendislik endüstrisinin desteklediği toplumun, yenilik ve büyüme için bir sürücü vazifesi gören çeşitliliğini ortaya çıkarmak. Bu etkinlik, çok sayıda öğrenciye farklı ekiplerle birarada çalışma fırsatı sağlayacak ve aynı zamanda dünya çapında heyecan verici kariyer fırsatları sunan bu mesleği seçmek için onlara ilham kaynağı olacak.

Airbus Mühendislik Departmanı Genel Müdür Yardımcısı Charles Champion, “Airbus, çeşitlilik üzerine inşa edildi. Biz, farklı milletler ve farklı kültürler ile başladık. İşe alımlarımız sırasında çeşitliliği göz önünde bulunduruyoruz. Çeşitlilik, geleceğin havacılığını geliştirmek için gerekli olan yenileşme zihniyetinin önemli bir destekleyicisi. Yeni neslin mühendislik mesleğini yakından tanımaları ve benimsemeleri için onlara ilham vermeyi amaçlıyoruz ve bu hedefimizin uzun vadede sürekliliği için dünya çapında mühendislik okulları ile birlikte çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Çeşitlilik Ödülü”nün ilki Ekim ayında Wichita State Üniversitesi (WSU)’nden Ana Lazarin’e verildi. Lazarin’in ödüle layık görülen ileriye götürme, güçlendirme ve elde tutma programları ile WSU Mühendislik Fakültesi’nde okuyan azınlık öğrencilerinin sayısı, son 5 yılda %91’in üzerinde artış gösterdi. Tüm adayların yer aldığı küresel bir havuzdan seçilerek birinciliğe layık görülen Ana Lazarin’e, bu alandaki çalışmalarını desteklemek amacıyla Airbus firması tarafından 10.000 USD verildi.

Avustralya Adelaide Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve GEDC Başkanı Prof. John Beynon, “Dünya çapında mühendisliğe olan talebi artırmak için yetenekli kişileri bu alana çekmeliyiz. İlk ödül için yarışan finalistler, farklı gurplardaki öğrencileri mühendislik bölümlerinde çalışmaya teşvik eden ve gerçekten bir fark yaratan girişimler ortaya koymadaki olağanüstü bağlılıklarını ortaya koydular. Bu yılki ödül için daha fazla ilham verici adaylar arıyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Bu ikinci ödül için aday başvuru alımları Haziran ayında sona erecek. Ödülün sahibi, Aralık 2014’te Dubai Dünya Mühendislik Eğitimi Forumu'nda açıklanacak. Bu ödül, mühendislik öğrencileri ve/veya mezunları arasında daha fazla çeşitlilik getirerek somut sonuçlar ortaya koyan mühendislik okulları ve fakültelerindeki çalışmalara verilecek.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.