Doğuş 'Küresel İlkeler'i imzaladı

Doğuş 'Küresel İlkeler'i imzaladı

Doğuş grubu "Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler" sözleşmesine imza attı. Bugüne kadar dünyada 3 binden fazla, Türkiye'de ise 71 kuruluş Birleşmiş...

Doğuş grubu "Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler" sözleşmesine imza attı. Bugüne kadar dünyada 3 binden fazla, Türkiye'de ise 71 kuruluş Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzaladı. Bunların arasında Koç grubu, KalDer, Entek gibi kuruluşlar yer aldı. Doğuş Grubu da bu şirketler arasına katılarak, kurum olarak sürdürülebilir kalkınmaya verdiği destek ve inancı bir kez daha vurgulamış oldu.
Doğuş grubunun sözleşmeyi imzalamasıyla ilgili olarak Türkiye'deki Birleşmiş Milletler Koordinatörü Mahmood Ayub şunları söyledi:
"Türkiye'de de Doğuş gibi büyük grupların katılımıyla birlikte, UN Global Compact önemli ölçüde büyüme gösteriyor. Bu da sosyal sorumluluk ve kurumsal vatandaşlık anlamında uluslararası platformda kabul edilen normlara kavuşmak için, Türkiye'deki koşulların iyileştirilmesi yönünde, katılımcıların daha güçlü bir bağlılık ve saygı gösterdiklerinin güzel bir ifadesi."

Doğuş grubu CEO'su Hüsnü Akhan ise 10 ilkeyle ifade edilen başlıkların grubun sosyal sorumluluk yaklaşımı çerçevesinde titizlikle üzerinde durduğu konular olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Türkiye'de özel sektörün Birleşmiş Milletler'in 10 temel prensibi çerçevesinde bir araya gelerek ortak hareket edebilmesi ve bu prensipleri iş yapma modellerine yayması, küreselleşen dünyaya ülkemizin entegrasyonunda büyük önem taşımaktadır. Doğuş grubu olarak sürdürülebilir kalkınmaya ve kurumsal vatandaşlığa olan inancımızla bu tabloda yer alabilmekten gurur duyuyoruz."

Binyılın hedefleri

Vizyonu, "sürdürülebilir ve kapsamlı küresel ekonomi" olarak belirlenen ve gönüllülük esasına dayanan sözleşme, 1999'da Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu sırasında, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan'ın iş dünyası liderlerine "Binyıl Kalkınma Hedefleri" doğrultusunda yaptığı çağrıyla yola koyuldu. Ardından, insan hakları, çalışma koşulları, çevre koruma ve yolsuzlukla mücadele başlıklarında 10 temel prensip belirlendi ve şirketler, bu evrensel ilkeleri, iş stratejilerinin, operasyonlarının ve kültürlerinin bir parçası haline getireceklerini ilan ederek sözleşmeyi imzalamaya başladılar.
İşçi ve işgücündeki ayrımcılığa son verilmesinden, çevresel sorumluluğu artıracak her türlü faaliyete ve oluşuma destek vermeye kadar uzanan 10 ilkeyi esas alarak, bunları iş pratiklerine taşımak isteyen kuruluşlar, en üst düzey yöneticilerinin imzasıyla BM Genel Sekreterliği'ne başvuruyor, sözleşmeyi imzaladıktan sonra da ilgili çalışmalarını düzenli raporlarla BM'ye bildiriyorlar.

İSTANBUL ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.