Pegasus’un Atatürk aşkı

Ülkemizde yalnızca sevinci değil, hüznü de paylaşmayı seçen ve bunu ısrarla sürdüren bir kuruluşumuz var. Pegasus, geçen yıl Samsun’da başlattıkları 10 Kasım’da Ata’yı anma geleneğini, bu kez Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evde gerçekleştirdi.

HAVAALANINDA ANMA TÖRENİ

Selanik’e doğru yola çıkmadan önce siren sesleriyle tüylerin ürperdiği saygı duruşunu yapabileceğimiz, göğsümüzü gere gere gururla okuyacağımız istiklal marşımızı söyleyebileceğimiz en doğru yer, ülkemiz olduğu için 09:05’te ilk saygı görevimizi Sabiha Gökçen’de gerçekleştirdik.

fast-track.jpegFAST TRACK Mİ? SLOW TRACK Mİ?

Törenin ardından uçağımıza binmek ve Pegasus’un basın mensuplarına yaptığı jestten yararlanmak için fast track’e yöneldik. Fakat, hiç hesapta olmayan bir sürprizle karşılaştık. Fast Track’e çıkan yürüyen merdiven “yürümüyor” insan kalabalığından geçilmiyordu. Selanik yolcuları, bir şekilde binip gideceklerdi. Ancak, okulların tatil olmasını fırsat bilip memlekete ya da tatile giden ve zamanında uçakta olması gerekenler ne yapacaktı? Üstelik havaalanı yönetiminin, bu hizmet için 27 Euro aldığını öğrenince çaresiz kalabalıkta bekleyen yolcular için bir kez daha üzüldüm.

pegasus-100-yil-ucagi-2.jpgUÇAĞIN ADI CUMHURİYET, SEFER SAYISI 1938

pegasus-selanik.jpegPegasus Havayolları, bizi Ata’nın evine götürmek için filosuna katılan 100. uçağı CUMHURİYET’i seçmişti. Kuyruğunda Atatürk’ün silüeti ve imzasının bulunduğu uçağın sefer sayısı Atamızın ebediyete intikalinin tarihi olan 1938, kaptanı da uçağın adına yakışır şekilde bir Cumhuriyet kadını olan Leyal Semerci idi.

ATATÜRK’ÜN DOĞDUĞU EV ZİYARETÇİLERLE DOLDU TAŞTI

Bir lider düşünün, dünyadan ayrılışının üzerinden tam 86 yıl geçmiş ama insanlar sanki dün olmuş gibi her yıl aynı hüznü yaşıyor. Bunu parayla pulla sağlayamazsınız. İnsanlar, bindirilmiş kıtalarla değil, ceplerinden paralar harcayarak koşuyorlar Anıtkabir’e, Samsun’a, Selanik’e… Ve sahte göz yaşlarıyla değil, yürekten gelen bir iç sızısıyla anıyorlar Atalarını… Dünyanın hiçbir lideri aynı ölçüde bir aşkla anılmıyordur emin olabilirsiniz.

pegasus-selanik-4.jpegpegasus-selanik-1.jpegAtamızın doğduğu evi, çocukluğunda altında oyunlar oynadığı ağacı, özel eşyalarını görmek için yine yüzlerce ziyaretçi doldurmuştu özenle korunan kagir yapının bahçesini. Tekerlekli sandalyesiyle bir yandan gözyaşı dökerken, diğer yandan da tepkisini göstermekten çekinmeyen bir kadın, evin yanındaki Türk Başkonsolosluğu’na işittirmek istercesine şu sözleri söylüyordu. “Ben onca yol geldim. Bu kadar yaklaştıktan sonra yukarı çıkamamak nasıl bir duygu bilir misiniz?” Yetkililerinin ODTÜ mezunu bu engelli öğretmenin feryadını duyup, gereğini yapmasını diliyoruz.

pegasus-selanik-5-001.jpeg

pegasus-selanik-2.jpegZiyaretin ardından ev sahiplerimiz Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tevfik Nane ve Pegasus CEO’su Güliz Öztürk’ün basın mensuplarına söyleyecekleri vardı. Özellikle 3. çeyrek sonuçlarının açıklanacağı bugüne dikkat çeken Güliz Öztürk, halka açık bir şirket oldukları için rakam veremedi ama yüzündeki mutlu ifade her şeyin yolunda gittiğinin göstergesiydi.

Bununla ilgili haberimizi de günün sonunda sayfalarımızda bulacaksınız.

Atamızı layıkıyla anmamıza katkı verdiğin için teşekkürler Pegasus.

Bu yazı toplam 1146 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.